Hong Kong is duurder dan andere delen in Azië. Daar is helaas geen ontkomen aan. Met deze blog hoop ik jou een overzicht te geven het aantal eurootjes die je nodig hebt voor een week in deze adembenemende stad. Het is niet belachelijk duur, ik denk dat het te vergelijken is met  een week in Spanje, waarbij het ticket naar Hong Kong natuurlijk duurder is dan naar Madrid. Hong Kong is veel toffer dan Madrid (even opbiechten: ik ben nog nooit in Madrid geweest, maar ik weet zeker dat HK meer los maakt in je).

De straten zijn vol met mensen van allerlei Aziatische afkomsten, negen op de tien van deze mensen heeft nergens oog voor behalve zijn of haar smartphone. Misschien zijn ze niet meer onder de indruk van alle neonlichten die schreeuwen wat er in het desbetreffende gebouw te vinden is. Wellicht zijn ze niet meer onder de indruk van de torenhoge flats en bedrijfspanden. Of boeit het ze niet dat er 1001 elektriciteitsdraden de straten ontsieren. Mij wel. Ik vond het adembenemend en zo veel anders dan andere Aziatische grote steden. Het deed iets met mee. Meer dan Bangkok of Saigon. Daarom was het elke cent waard.

Skyline van Hong Kong
Skyline van Hong Kong

Hoeveel € heb je nodig voor een week in Hong Kong

Eén week voor twee personen kostte ons (exclusief vluchten):

€ 698 ,- in totaal

Dit bedrag is inclusief accommodatie, eten en vervoer. Hieronder lees je meer over deze drie kostenposten.

Deze bijna 700 euro is gemiddeld per dag per persoon: iets minder dan €50,-


Wat kost een accommodatie in Hong Kong?

Location is everything, daarom is de wijk Tsim Sha Tsui een goede plek om een accommodatie te boeken. Vanaf hier kan je het overgrote deel lopen en bespaar je dus op vervoer. Daarnaast zie je heel veel in deze week. Een goed begin dus!

Verwacht geen hotelkamers van meer dan 20 vierkante meters. Hong Kong is dichtbevolkt en dat zie je ook aan de groottes van de hotel of hostelkamers.

Privekamer in een hostel met eigen badkamer in de magische wijk Tsim Sha Tsui: €36 ,- per nacht

Voor een netter hotel met een luxe badkamer op Hong Kong Island: €55 ,- per nacht. Op Hong Kong Island vind je de befaamde Victoria Peak. Verder is het een iets luxere wijk, met meer zakenmensen. Een heel andere vibe, dus ook het bezoeker waard.


Wat betaal je in Hong Kong aan eten?

Eten, met name Westers eten, is vrij prijzig. Je betaalt voor een pasta of hamburger al snel een tientje. Chinees eten daarentegen is een stuk goedkoper (mede doordat de tentjes aftandser zijn) en betaal je voor een maaltijd €5 a €6. Wij waren niet echt fan van deze tentjes, omdat er geen Engels gesproken wordt en de kaart alleen in het Chinees was. Geen idee wat je voorgeschoteld krijgt, dus. Wat er wel leuk aan is, is een kijkje in het leven van de lokale bevolking.

Doordat wij niet graag naar deze tentjes gingen, kozen we (iets te vaak) voor McDonalds, KFC of Subway, wat zeer betaalbaar maar niet zo gezond is. Een andere aanrader is een plaatselijke bakkerij. Die Chinezen kunnen prima broodjes maken! Voor €1 of €2 heb je een heerlijk gevuld broodje in het vuistje.

Een kopje koffie: €2,-

Een colaatje: €1,5

Een broodje: €1,-

Een Big Mac menu: €3,50

Een twijfelachtig Chinese maaltijd: €5,-

Eten per persoon per dag: tussen de 15 en 20 euro. 


Kosten vervoer

Hong Kong heeft een prachtig, goedkoop, overzichtelijk metrosysteem. Ik raad je daarom van harte aan hiermee van A naar B te gaan. Je kunt bijna overal komen met de metro.

Gemiddelde prijs: € 1,50 voor een enkele rit

Wij hebben voornamelijk gelopen, je ziet dan gewoonweg het meest, het is gratis en een goede work-out na al die McDonalds menu’s en zoete broodjes van de lokale bakker.


Ik hoop dat je zo een duidelijk overzicht hebt gekregen over de gemiddelde prijzen in Hong Kong. Het is niet belachelijk duur zo als je kunt zien, zeker niet voor Nederlandse maatstaven. Als je net drie maanden in Azië bent geweest, is het wel even slikken, maar best te behappen. 

Meer weten over goedkoop reizen in Hong Kong? Lees dan deze blog:

Hong Kong: 6 low budget highlights

Het vermelden waard: Hong Kong is dus een perfecte plek om een overstap te maken naar bijvoorbeeld Australië of Nieuw Zeeland. Het vliegveld is redelijk in de buurt van de stad, het is klein genoeg om in twee dagen de mooiste highlights te zien en top plek om de jetlag in tweeën te hakken. Ik ben fan!